Meny

EFI hälsningar

Välkomna med på vår resa!

CamillaoAnders2.jpg

Namn: Camilla och Anders Liljeqvist
Bor: I Jönköping (Anders arbetar i Värnamo inom en bilindustri).
Familj: Tre vuxna utflugna barn. Farmor och farfar till Lias 1.5 år Camilla är utbildad sjuksköterska och pastor. Har senast jobbat i Värnamo Pingst med omsorg och socialt arbete.

Resan började redan hösten 2016 då Gud så tydligt sa åt oss att ”gå”. Just då trivdes vi bra med det vi höll på med och ville inte alls ge oss av. Men Gud gav sig inte. Han sände människor i vår väg med konkreta hälsningar och vi förstod båda två att Gud höll på att förbereda oss inför utlandsarbete inom mission.

Hösten 2018 passade vi på att besöka olika missionsprojekt. När vi besökte Rumänien och det arbete som Lars och Barbro Gustavsson via FCE och EFI-fadder, driver i Margitha så förstod vi på en gång; det är hit vi ska! Vi bestämde oss för att hålla detta för oss själva och bad lite extra över det. Redan sommaren efter blev vi kontaktade av Barbro och Lars som sa att de känt samma som vi, vid vårt besök och de undrade ”om det kanske är vi som ska ta vid när dom går i pension?”

Kort därefter ville församlingarna som står bakom Lars och Barbro träffa oss. Pga Corona kunde vi inte göra besöken under våren 2020 men gjorde många av dem samma höst! Det har varit så roligt att få möta alla fina församlingar som alla verkligen har EFI och Margitha i sina hjärtan.

Vi åker ut i Oktober 2021. Väl på plats kommer vi successivt ta vid där Barbro och Lars lämnar inför sin pension, men vi kommer också arbete med flera nya projekt som handlar om integration av romer för att de ska få chansen att integreras i samhället. Vi drömmer om att få vara med och sprida budskapet om Jesus vidare så den kristna gemenskapen på plats vidgas och blir större. Kontakten med Sverige; gåvogivare, volontärer och andra som vill vara med och göra skillnad i Margitha är viktig. Detta är ett nav i FCE och EFI - fadders arbete. Studiebesök, tillfällig praktisk hjälp av hantverkare och andra, kommer fortsatt vara en viktig komponent i arbetet där.

Vi drömmer om att ännu mera få arbeta ihop med bibelskolor och andra kyrkliga grupper, där de får komma till oss och göra praktik. Att få vara en plats dit man kan komma och få träna sig praktiskt i missionsarbete gör något både med de som kommer på besök och med oss som är på plats. Vi ser fram emot att få vara händer och fötter, ljus och salt i ett land där behoven fortfarande är stora.

/Anders och Camilla LIljeqvist

Påskhälsning

Rumänien 31 mars 2021
Påskhälsning till våra kära församlingar i Askeby, Kungsör, Lammhult, Linköping, Nykil, Rörvik, Sandviken och Söderköping.
Kära vänner!
Vi önskar er en fin Påskhelg då vi får påminnas om det stora i Guds kärleksfulla frälsningsplan för hela världen. Gud blev människa genom Jesus Kristus, tog dödsstraffet i vårt ställe, uppstod och lever för alltid. Det är mer än vi kan fatta, men vi tar det till våra hjärtan.
Tack för ert stöd! Med tanke på pandemin är situationen besvärlig i Rumänien och det vet vi att den är i Sverige också. Här är det dessutom oroligheter och motsättningar då det tyvärr är brist på förtroende gentemot myndigheter. Vi ber om en andlig väckelse i landet.
Vi är tacksamma att vi är friska och att vi har blivit vaccinerade. Vår önskan är att kunna besöka Sverige i vår. Vi är glada över Anders och Camilla Liljeqvists kallelse till Rumänien och det känns stort att så många församlingar vill vara med i deras underhåll. Ett böneämne är att de ska få fler understödjare.
Tack för alla förböner! Hebr 6:19-20
Varma hälsningar med önskan om en Välsignad Påskhelg! Lars och Barbro Gustavsson
http://www.efifadder.se
http://www.facebook.com/efifadder.fce
http://www.facebook.com/larsgustavssonrumanien
http://rumfrrumnien.blogg.se

Bibelbild6.png

Bibelbild10.png